onsdag 7 januari 2009

Ekolådan

På lokala livsmedelsaffär där vi handlar, är tyvärr inte utbudet av ekologiskt frukt och grönt, så stort. Det blir visserligen bättre och bättre, men fortfarande är det väldigt begränsat. Därför kompletterar vi nu vår inhandling av frukt och grönt med ekolådan.
Idag kom den första lådan hem. Vi beställde en liten mixlåda till att börja med. Det finns många olika typer av lådor, och storlekar. Det finns också ett tilläggssortiment med andra produkter, t ex gryn, grötar till småbarn(mjölkfria, dessutom, perfekt för oss, då vår lilla är mjölkallergiker)Allt i sortimentet är ekologiskt förstås.
Det kändes härligt att få hem denna låda. Tills vidare har vi beställt en prenumeration varannan vecka, men vi kommer nog utöka, till varje vecka med en annan låda också.
För mer info: www.ekoladan.se


3 kommentarer:

Ensamvarginna sa...

Låter ju jättebra. Det kommer mer och mer sådant nu. Jag gillar att få hem det så att vi slipper handla allt själva. Vi har Mossagården, som ju finns i närheten. Och de utökar sitt sortiment hela tiden, de har inte bara frukt och grönt utan även annat vardagligt och också mycket delikat.

ecoloco sa...

Vad roligt att upptäcka en ny miljöblogg! Din syblogg följer jag ju sedan länge.

Ja, visst är ekolådan bra...förutom alla "konstiga" rotfrukter man inte vet vad man ska göra med. När vår lilla tjej åt puréer ångkokade vi alltid en massa ekorotfrukter och mosade till henne - nu går tyvärr en del i komposten. Måste skärpa oss!

Glada hälsningar
Loa

sygryn sa...

Ja, smidigt är det att slippa handla och släpa hem allt. Jag tycker rotfrukter är godast i en enkel rotfruktsgratäng, som mos, eller härligt ugnsbakade med en god olja, flingsalt, vitlök,o ch kryddor:-)